0
Cosul tau este gol!

După cum spune și Jean Anthelme Brillat-Savarin, suntem ceea ce mâncăm. Așa cum organismul nostru este influențat de nutrienții și proteinele care fac parte din dieta zilnică și creierul are, de asemenea, nevoie de o îngrijire specială pentru a lucra la capacitate maximă, mai ales în acele momente în care necesiți o concentrare suplimentară.

Unul dintre ingredientele esențiale care fac parte din zeci de alimente și susțin organismul este Omega 3, un tip de acizi grași care se pot găsi în lapte, unt, produse de origine animală, cât și o serie alimente vegetale. Cu toate acestea, puțini oameni știu de fapt ce este Omega 3, care este rolul acestuia în corpul uman și, mai presus de toate, dacă consumul lui este util și necesar.

O dieta sănătoasă și echilibrată oferă toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie. Printre acestea se numără și magneziul, care este esențial pentru o mai bună funcționare a organismului. Peste jumătate din magneziul prezent în corpul uman se găsește în celulele țesuturilor și organelor, cealaltă jumătate fiind regăsită alături de calciul și fosforul din oase, urmând ca o cantitate foarte mica să se regăsească în sânge. Iar asta pentru că organismul uman reglează nivelul de magneziu din sânge pentru a-l menține la un nivel constant. Știai că lipsa lui este semnalată de organism prin dureri de cap și oboseală cronică?

Munca ocupă o mare parte din timpul tău și orice obicei care să-ți stimuleze nivelul de energie este mai mult decât bine venit. Această tendință a vieții sănătoase a influențat și sectorul suplimentelor alimentare, cât mai multe persoane apelând la ajutorul lor pentru a-și susține activitatea zilnică. Totuși, există o linie destul de subțire între susținerea calității vieții și excesul de produse menite să o întrețină. Abuzul de acest gen nu este preferat, nici chiar în cazul produselor alimentare, regulă ce se aplică inclusiv în contextul administrării de suplimente alimentare. Cât este, deci, optim să consumi, când și în care circumstanțe? 

Nuca de cocos este un fruct tropical delicios care vine cu un pachet de proprietăți și beneficii infinite, precum cele terapeutice și specifice unei vieți sănătoase. Unul dintre cele mai cunoscute produse rezultate din acest fruct este uleiul de cocos, ingredient prezent în rândul cosmeticelor, dar util atât în bucătărie, cât și în rutina de îngrijire a organismului. El este foarte consumat ca aliment de bază în unele țări, cum ar fi Thailanda, Filipine și Malaezia. De asemenea, are o utilizare terapeutică tradițională, prevenind pierderea parului sau pentru a trata arsurile și rănile.

O problemă frecvent întâlnită în rândul preocupărilor persoanelor este cum să consolideze sistemul imunitar și să ajute la prevenirea infecțiilor și a bolilor. Iar odată cu apariția primăverii și a schimbărilor de temperatură, ești mult mai predispus la infecții și răceli. Din acest motiv o alimentație sănătoasă și prevenirea adecvată sunt vitale în această perioadă.

Vitamina D, denumită și colecalciferol, este o vitamină solubilă în grăsimi, esențială pentru organism. Există mai multe forme de vitamina D, vitamina D2 (ergocalciferol) pe care o poți obține din alimentele vegetale și vitamina D3 (colecalciferol), care este sintetizată în piele atunci când vine în contact cu razele soarelui sau prin dieta pe care o urmezi. Vitamina D este benefică în orice moment al vieții, fiind îndeosebi necesară pentru persoanele de vârsta a doua și a treia.

După cum bine știi, vitaminele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, în special în timpul stadiilor de creștere pe care micuțul tău le experimentează de-a lungul copilăriei. De fapt, cuvântul "vitamina" provine din cuvintele "vita" și "amina", care împreună înseamnă substanțe necesare pentru viață. Majoritatea vitaminelor de care organismul are nevoie sunt generate de organism prin alimente sau soare, cum ar fi vitamina D. Prin urmare, în cazul în care copilul tău are o dietă sănătoasă și echilibrată, bogată în legume, fructe, pește, carne și cerealele, îi vei furniza majoritatea vitaminelor de care are nevoie pentru o creștere corespunzătoare.

Pagina 1 din 6