0
Cosul tau este gol!


Exista pareri controversate in ceea ce priveste administrarea de suplimente alimentare. Unele persoane folosesc des astfel de produse, iar altii nu au avut niciodata dorinta de a le consuma. Desigur, este important sa stiti ca acestea nu inlocuiesc nicicum mesele, ci vin ca o completare a acestora, oferindu-i organismului substantele nutritive ce lipsesc.


Toxinele prezente in aer, alimentele procesate pline de conservanti, stresul si agitatia zilnica dar si numerosi alti factori din viata de zi cu zi duc la impregnarea organismului cu numeroase substante nocive ce pot duce chiar la aparitia unor boli. Pentru a inlatura consecintele negative asociate cu toxicitatea ridicata din organism, o solutie este reprezentata de curele de detoxifiere.


Ati stiut intotdeuna ca este bine sa consumati fructe si legume cat mai multe si acest lucru nu este deloc gresit. Medicii chiar recomanda consumul zilnic al acestora, desigur, atat timp cat nu suferiti de nici o boala ce v-ar putea afecta starea de sanatate in acest caz. De obicei, legumele sunt mult mai bogate in anumite minerale si vitamine decat sunt fructele. Densitatea nutrientilor pe care ii contin acestea este mult mai ridicata. Daca ar fi sa facem un raport intre continutul legumelor si caloriile pe care le au acestea, legumele vor fi mereu mai bune decat fructele.


De cele mai multe ori, ne plangem de stari frecvente de oboseala, desi nu ne putem da seama care este cauza principala. Aceasta ne poate coplesi, mai ales daca avem anumite activitati pe care trebuie in mod obligatoriu sa le desfasuram. In termeni simpli, oboseala reprezinta lipsa energiei la nivelul corpului, care in mod normal ne ajuta sa ne mentinem activi.


Majoritatea vitaminelor si a mineralelor de care are nevoie organismul pentru a functiona corespunzator ar trebui sa provina din alimentele consumate. Cu toate acestea, nu toate produsele contin cantitatile necesare de proteine, glucide si lipide necesare, motiv pentru care este necesara administarea suplimentelor alimentare.


De multe ori cei care simt ca au nevoie de un stimulent pentru energie aleg cafeaua sau bomboanele. In realitate, efectul pe care il are zaharul si cafeina este de scurta durata, ulterior cei care le consuma ajungand sa se simta fara vlaga. In schimbul acestor alimente, pot fi consumate altele care nu numai ca asigura energia necesara pentru intreaga zi, insa cresc si productivitatea organismului. Desigur, nici nu mai intra in discutie faptul ca starea de spirit va fi imbunatatita.
Pagina 1 din 4