0
Cosul tau este gol!

2020 a debutat cu o nouă serie de viroze și gripe, astfel că nu e de mirare că virușii pândesc la tot pasul. Dacă organismul nu ți-a fost încă afectat de ei, nu striga ”Victorie!”, căci pericolul pândește în continuare și te-ai putea trezi fără ca măcar să te aștepți, cu o neplăcută răceală. Învață să tratezi din timp și astfel vei ține la distanță microbii!

Toamna este anotimpul în care gospodinele lucrează intens la pregătirea de conserve și rezerve pentru sezonul rece. Deși un anotimp de poveste, iarna ne privează de la multe dintre deliciile cu care ne-am obișnuit, pentru că fructele și legumele proaspete, disponibile la discreție în zilele toride ale verii, vor fi din ce în ce mai dificil de găsit pe măsură ce zilele trec. Totodată, oricât de atent pregătite sau gustoase ar fi conservele, ele nu pot înlocui gustul autentic al unui fruct sau al unei legume proaspăt culeasă din grădină. Cum înlocuim cu brio aceste alimente și depășim sezonul rece cu brio? Aplicând o serie de sfaturi pe care și tu trebuie să le iei în considerare, mai ales dacă ești un fan al salatelor și a tuturor celorlalte preparate care au la bază fructe și legume fresh!

Vine Crăciunul și deja tânjești după mesele îmbelșugate, pline de fripturi, garnituri, cozonaci și prăjituri aromate? Dacă nu este obișnuit să consume alimente bogate în grăsimi în cantități foarte mari, stomacul tău s-ar putea să aibă destul de grav de suferit. Într-o perioadă a anului în care românii tind spre exces alimentar, este bine ca tu să ai la îndemână și soluții pentru prevenirea sau tratarea problemelor digestive care apar în astfel de situații.

Tot mai multe persoane ajung să încerce fel de fel de diete-minune, care promit rezultate rapide și care garantează sculptarea siluetei conform cu așteptările. Din păcate, multe dintre aceste episoade de slăbit se soldează cu eșecuri, motivul principal fiind faptul că organismul nu se poate adapta cu ușurință la reducerea bruscă a cantității de alimente consumate zilnic. Secretul unei diete eficiente, care să ofere rezultate conform cu așteptările, devine astfel găsirea unui echilibru alimentar și sprijinirea organismului, în perioada sa de tranziție de la un regim alimentar bogat în tot felul de produse bogate în calorii, la unul mai slab dar mult mai sănătos.

Ne mai despart doar câteva săptămâni de cel mai așteptat moment al finalului de an! Goana după cadourile potrivite a început deja, mulți dintre noi ignorând faptul că, în definitiv, cel mai frumos cadou ni-l putem oferi chiar noi înșine! Sănătatea, căci despre ea este vorba, reprezintă cel mai important lucru care nu trebuie să ne lipsească, nici acum, dar nici pe viitor. Asigurându-te că ai o sănătate de fier, poți considera că ți-ai oferit deja un prim cadou valoros.

Vigoarea din anii tinereții este înlocuită treptat cu o stare de oboseală și imobilitate fizică, iar în jurul vârstei de 60 de ani începi deja să resimți primele semne ale bătrâneții? Aceasta este o consecință a trecerii anilor, pentru că îmbătrânirea vine cu o serie de schimbări la nivel fizic, reducând nivelul energiei și făcându-ne să pierdem mare parte din puterea de altădată. Efectele de două ori mai vizibile dacă, de-a lungul vieții, ai avut un stil de viață sedentar. Astfel, este extrem de important ca măcar acum, în fața unei vârste cu atât de multă ”greutate”, să introduci treptat mișcarea în viața ta. Știai că o plimbare de câteva minute pe jos, te poate feri de un accident vascular cerebral?

Pentru a fi deținătorul unui stil de viață sănătos este absolut necesară o alimentație echilibrată, minimizând consumul de grăsimi saturate, produse făinoase și alimente procesate. Acestea trebuie înlocuite cu produse naturale, fructele și legumele fiind principala sursă de vitamine pentru organism. Iar pentru a vă ține de o astfel de „dietă”, trebuie să faceți din această recomandare un obicei din viața de zi cu zi. Așadar, trebuie să vă concentrați în principal pe două aspecte: dieta sănătoasă și exercițiile fizice.

Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care în unele zile de vară căldura te obosește mai mult ca în altele? De ce pe la jumătatea zilei începi deja să te simți lipsit de vlagă, iar picioarele parcă nu te mai pot susține așa cum trebuie? O greșeală majoră pe care o facem deseori pe perioada verii este aceea de a mânca dezechilibrat. Lipsa nutrienților conduce adesea la pierderi de energie, iar corelat cu temperaturile extrem de ridicate din lunile de vară, organismul tinde să se simtă din ce în ce mai slăbit. Mai mult decât atât, lipsa lichidelor conduce la deshidratare. Cum prevenim toate aceste lucruri și cum ne bucurăm de o stare de bine continuă, chiar și pe timpul verii? Prin stabilirea unui meniu potrivit perioadei!

Pagina 1 din 8