Comenzile plasate in perioada 12.08- 21.08.2019, vor fi livrare incepand cu data de 22.08.2019.
0
Cosul tau este gol!

Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care în unele zile de vară căldura te obosește mai mult ca în altele? De ce pe la jumătatea zilei începi deja să te simți lipsit de vlagă, iar picioarele parcă nu te mai pot susține așa cum trebuie? O greșeală majoră pe care o facem deseori pe perioada verii este aceea de a mânca dezechilibrat. Lipsa nutrienților conduce adesea la pierderi de energie, iar corelat cu temperaturile extrem de ridicate din lunile de vară, organismul tinde să se simtă din ce în ce mai slăbit. Mai mult decât atât, lipsa lichidelor conduce la deshidratare. Cum prevenim toate aceste lucruri și cum ne bucurăm de o stare de bine continuă, chiar și pe timpul verii? Prin stabilirea unui meniu potrivit perioadei!

După cum spune și Jean Anthelme Brillat-Savarin, suntem ceea ce mâncăm. Așa cum organismul nostru este influențat de nutrienții și proteinele care fac parte din dieta zilnică și creierul are, de asemenea, nevoie de o îngrijire specială pentru a lucra la capacitate maximă, mai ales în acele momente în care necesiți o concentrare suplimentară.

Anii au trecut iar tu simți că, de la o zi la alta, corpul este din ce în ce mai epuizat și lipsit de vlagă? Nici chiar ideea unui concediu relaxant, undeva la malul mării, nu te mai atrage la fel de mult ca acum câțiva ani? Odată instalată în viața noastră, rutina ne face să ne pierdem treptat tot mai mult din bagajul de energie, taie cheful de distracție și, îți vine să crezi sau nu, tot ea este ”vinovată” pentru tot mai rarele ieșiri în oraș, vacanțe, sau chiar evadări de weekend, pe care până nu demult le organizai cu siguranță destul de des. Lupta cu rutina este însă simplă, dacă ai alături aliații de nădejde!

O dieta sănătoasă și echilibrată oferă toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie. Printre acestea se numără și magneziul, care este esențial pentru o mai bună funcționare a organismului. Peste jumătate din magneziul prezent în corpul uman se găsește în celulele țesuturilor și organelor, cealaltă jumătate fiind regăsită alături de calciul și fosforul din oase, urmând ca o cantitate foarte mica să se regăsească în sânge. Iar asta pentru că organismul uman reglează nivelul de magneziu din sânge pentru a-l menține la un nivel constant. Știai că lipsa lui este semnalată de organism prin dureri de cap și oboseală cronică?

Pregătirile pentru concediu sunt în toi și ai început să numeri deja zilele până la mult așteptata vacanță? Fie că alegi ca destinație malul mării, o țară exotică ori învecinată nouă, ori vara asta preferi să vizitezi zone pitorești din România, un lucru e cert, o mini-trusă de ”prim ajutor” nu trebuie să-ți lipsească din bagaj! Nu lăsa pregătirile pe ultimul moment, ci alege să cumperi totul din timp, astfel încât plecarea departe de casă să fie una fără griji. Este important să știi că în unele zone turistice există foarte puține magazine din care ai putea să procuri acest gen de produse, astfel că este recomandat să le achiziționezi atunci când ai ocazia, dacă nu-ți dorești să colinzi orașele învecinate în căutarea unor rezolvări pentru problemele care sunt pe cale să-ți strice vacanța!

Nuca de cocos este un fruct tropical delicios care vine cu un pachet de proprietăți și beneficii infinite, precum cele terapeutice și specifice unei vieți sănătoase. Unul dintre cele mai cunoscute produse rezultate din acest fruct este uleiul de cocos, ingredient prezent în rândul cosmeticelor, dar util atât în bucătărie, cât și în rutina de îngrijire a organismului. El este foarte consumat ca aliment de bază în unele țări, cum ar fi Thailanda, Filipine și Malaezia. De asemenea, are o utilizare terapeutică tradițională, prevenind pierderea parului sau pentru a trata arsurile și rănile.

Coenzima Q10, este o mică moleculă organică, care se leagă de o enzimă și poate fi sintetizată de organism. Datorită proprietăților sale antioxidante ca substanță și ca supliment alimentar, ajută la lupta împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru deteriorarea celulară. De asemenea, este foarte cunoscută datorită rolului său în generarea de energie, adesea folosită de sportivi pentru a-și îmbunătăți performanța. Nu în ultimul rând, această moleculă este implicată și în reînnoirea celulelor, proces prin care controlează moartea celulelor deteriorate și le înlocuiește cu celule noi, sănătoase. Din acest motiv, este un element cheie pentru o piele frumoasă și sănătoasă.

Vitamina D, denumită și colecalciferol, este o vitamină solubilă în grăsimi, esențială pentru organism. Există mai multe forme de vitamina D, vitamina D2 (ergocalciferol) pe care o poți obține din alimentele vegetale și vitamina D3 (colecalciferol), care este sintetizată în piele atunci când vine în contact cu razele soarelui sau prin dieta pe care o urmezi. Vitamina D este benefică în orice moment al vieții, fiind îndeosebi necesară pentru persoanele de vârsta a doua și a treia.

Pagina 1 din 7