0
Cosul tau este gol!

Toamna este anotimpul în care gospodinele lucrează intens la pregătirea de conserve și rezerve pentru sezonul rece. Deși un anotimp de poveste, iarna ne privează de la multe dintre deliciile cu care ne-am obișnuit, pentru că fructele și legumele proaspete, disponibile la discreție în zilele toride ale verii, vor fi din ce în ce mai dificil de găsit pe măsură ce zilele trec. Totodată, oricât de atent pregătite sau gustoase ar fi conservele, ele nu pot înlocui gustul autentic al unui fruct sau al unei legume proaspăt culeasă din grădină. Cum înlocuim cu brio aceste alimente și depășim sezonul rece cu brio? Aplicând o serie de sfaturi pe care și tu trebuie să le iei în considerare, mai ales dacă ești un fan al salatelor și a tuturor celorlalte preparate care au la bază fructe și legume fresh!

Anii au trecut iar tu simți că, de la o zi la alta, corpul este din ce în ce mai epuizat și lipsit de vlagă? Nici chiar ideea unui concediu relaxant, undeva la malul mării, nu te mai atrage la fel de mult ca acum câțiva ani? Odată instalată în viața noastră, rutina ne face să ne pierdem treptat tot mai mult din bagajul de energie, taie cheful de distracție și, îți vine să crezi sau nu, tot ea este ”vinovată” pentru tot mai rarele ieșiri în oraș, vacanțe, sau chiar evadări de weekend, pe care până nu demult le organizai cu siguranță destul de des. Lupta cu rutina este însă simplă, dacă ai alături aliații de nădejde!

Tot mai multe persoane ajung să încerce fel de fel de diete-minune, care promit rezultate rapide și care garantează sculptarea siluetei conform cu așteptările. Din păcate, multe dintre aceste episoade de slăbit se soldează cu eșecuri, motivul principal fiind faptul că organismul nu se poate adapta cu ușurință la reducerea bruscă a cantității de alimente consumate zilnic. Secretul unei diete eficiente, care să ofere rezultate conform cu așteptările, devine astfel găsirea unui echilibru alimentar și sprijinirea organismului, în perioada sa de tranziție de la un regim alimentar bogat în tot felul de produse bogate în calorii, la unul mai slab dar mult mai sănătos.

Pregătirile pentru concediu sunt în toi și ai început să numeri deja zilele până la mult așteptata vacanță? Fie că alegi ca destinație malul mării, o țară exotică ori învecinată nouă, ori vara asta preferi să vizitezi zone pitorești din România, un lucru e cert, o mini-trusă de ”prim ajutor” nu trebuie să-ți lipsească din bagaj! Nu lăsa pregătirile pe ultimul moment, ci alege să cumperi totul din timp, astfel încât plecarea departe de casă să fie una fără griji. Este important să știi că în unele zone turistice există foarte puține magazine din care ai putea să procuri acest gen de produse, astfel că este recomandat să le achiziționezi atunci când ai ocazia, dacă nu-ți dorești să colinzi orașele învecinate în căutarea unor rezolvări pentru problemele care sunt pe cale să-ți strice vacanța!

Vigoarea din anii tinereții este înlocuită treptat cu o stare de oboseală și imobilitate fizică, iar în jurul vârstei de 60 de ani începi deja să resimți primele semne ale bătrâneții? Aceasta este o consecință a trecerii anilor, pentru că îmbătrânirea vine cu o serie de schimbări la nivel fizic, reducând nivelul energiei și făcându-ne să pierdem mare parte din puterea de altădată. Efectele de două ori mai vizibile dacă, de-a lungul vieții, ai avut un stil de viață sedentar. Astfel, este extrem de important ca măcar acum, în fața unei vârste cu atât de multă ”greutate”, să introduci treptat mișcarea în viața ta. Știai că o plimbare de câteva minute pe jos, te poate feri de un accident vascular cerebral?

Coenzima Q10, este o mică moleculă organică, care se leagă de o enzimă și poate fi sintetizată de organism. Datorită proprietăților sale antioxidante ca substanță și ca supliment alimentar, ajută la lupta împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru deteriorarea celulară. De asemenea, este foarte cunoscută datorită rolului său în generarea de energie, adesea folosită de sportivi pentru a-și îmbunătăți performanța. Nu în ultimul rând, această moleculă este implicată și în reînnoirea celulelor, proces prin care controlează moartea celulelor deteriorate și le înlocuiește cu celule noi, sănătoase. Din acest motiv, este un element cheie pentru o piele frumoasă și sănătoasă.

Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care în unele zile de vară căldura te obosește mai mult ca în altele? De ce pe la jumătatea zilei începi deja să te simți lipsit de vlagă, iar picioarele parcă nu te mai pot susține așa cum trebuie? O greșeală majoră pe care o facem deseori pe perioada verii este aceea de a mânca dezechilibrat. Lipsa nutrienților conduce adesea la pierderi de energie, iar corelat cu temperaturile extrem de ridicate din lunile de vară, organismul tinde să se simtă din ce în ce mai slăbit. Mai mult decât atât, lipsa lichidelor conduce la deshidratare. Cum prevenim toate aceste lucruri și cum ne bucurăm de o stare de bine continuă, chiar și pe timpul verii? Prin stabilirea unui meniu potrivit perioadei!

După cum spune și Jean Anthelme Brillat-Savarin, suntem ceea ce mâncăm. Așa cum organismul nostru este influențat de nutrienții și proteinele care fac parte din dieta zilnică și creierul are, de asemenea, nevoie de o îngrijire specială pentru a lucra la capacitate maximă, mai ales în acele momente în care necesiți o concentrare suplimentară.

Pagina 1 din 7