0
Cosul tau este gol!

Sezonul rece este supra-numit ”sezonul virozelor”, fiind una dintre cele mai neplăcute perioade ale anului, în special pentru părinți, deoarece aceștia trebuie să se îngrijească pe sine, având în același timp o atenție deosebită pentru copiii lor. Dacă în cazul adulților o gripă se ratează cu câteva ceaiuri fierbinți, niște vitamine și o scurtă perioadă de repaos, în cazul celor mici recuperarea este mult mai dificilă, dat fiind faptul că micul organism nu este suficient de puternic pentru a lupta cu toate forțele împotriva virușilor sezonieri. Ce facem, deci, pentru a-l ajuta pe copil să treacă cu brio peste această perioadă rece a anului?

Secretul îngrijirii copiilor nu este o necunoscută pentru părinții cu experiență, dar reprezintă o reală problemă pentru cei aflați la o primă astfel încercare. Gesturile mici, sunt cele care fac diferența și cele care te vor ajuta să-l protejezi pe cel mic, îndeosebi atunci când el se confruntă cu diverse probleme de sănătate. Pentru viitorii oameni mari, copilăria este momentul în care se consolidează cele mai importante baze, iar părintele are cel mai important rol în acest proces. În ceea ce privește sezonul gripelor și al virozelor, căci la el ne raportăm de această dată, iată ce trebuie să ai în vedere, pentru a te asigura că cel mic luptă cu succes împotriva ”inamicilor” de sezon:

  • Mișcarea, cel mai bun aliat în lupta cu boala - Rezistența la boli și lupta cu virușii sezonieri se duce pe mai multe planuri, în special în cazul celor mici. Prin lucruri aparent nesemnificative, făcute zilnic, nu doar atunci când boala își face simțită prezența, poți preveni o serie de complicații nefericite. Un bun astfel de mijloc de prevenire este chiar mișcarea, cea care poate pune baze solide pentru rezistența fizică a celui mic. Activitățile motrice sunt recomandate celor mici și celor mari deopotrivă, deoarece ele ajută organismul să mențină un nivel al energiei ridicat în mod constant. Odată cu nivelul energiei, sistemul imunitar se consolidează și el, iar corpul devine mult mai obișnuit cu ceea ce înseamnă epuizare fizică. Astfel, o primă recomandare este să practici sporturi cu intensitate ușoară alături de copilul tău. Faceți alergări prin parc, dansați sau jucați-vă jocuri care implică o activitate constantă, pe toată perioada anului, încă de când cel mic este apt să facă pași fără a trebui să fie susținut. Astfel, atunci când inevitabilul se produse și copilul răcește, organismul său va avea deja câteva armuri invizibile puternice, care să-l protejeze de eventualele complicații.
  • Mixul de vitamine care susține sănătatea - dozele mici pot face reale minuni, dacă sunt administrate la momentul și în modul potrivit, acest lucru fiind valabil și în cazul răcelii și gripelor. Nu transforma dieta celui mic într-un ”cocktail” de antibiotice și pastile anti-răceală, dacă situația nu este neapărat una care să ceară acest lucru. Optează, în schimb, pentru doze mici de ”ajutor”, pe care le găsești sub formă de suplimente alimentare și pe care le poți introduce fără probleme în meniul zilnic al copilului. Un organism care este hrănit cu suficiente vitamine, are nutrienții necesari pentru o bună dezvoltare și respectă o alimentație bogată în fructe și legume proaspete, va suporta cu ușurință orice fel de răceală sau gripă sezonieră, ba chiar va fi apt să evite o mulțime dintre potențialele răceli, imunitatea protejându-l de efectele virușilor.

  • Răceala, parte a dezvoltării normale a organismului - ceea ce mulți dintre părinții mult prea protectori nu conștientizează este faptul că răcelile și gripele sunt parte a dezvoltării umane, iar fiecare dintre noi ajungem să trecem, la un moment dat, prin astfel de experiențe. Nu te impacienta, dacă se întâmplă ca cel mic să ia contact cu virușii și se întâmplă să răcească. Organismul său nu este atât de firav pe cât pare, iar suplimentar îi poți oferi susținere pentru o refacere rapidă. Nu-l îmbrăca exagerat, nu face din evitarea virușilor cel mai important scop și nu încerca să îl supra-tratezi. Ceaiurile, masajele care reduc durerea fizică resimțită, bombonele mentolate care reduc durerea din gât, alături de suplimente alimentare cu efect de refacere sunt tot ceea ce îi trebuie copilului tău, pentru a trece cu succes de iarnă.