0
Cosul tau este gol!

An de an, ziua de 14 februarie devine una din ce în ce mai importantă pentru îndrăgostiții de pretutindeni, Valentines Day fiind o sărbătoare occidentală pe care inclusiv românii au adoptat-o și o celebrează. În această perioadă, goana după cele mai reușite cadouri este în toi, fiecare îndrăgostit considerând că, pe cât de mare este cadoul ales, cu atât mai evidente vor fi sentimentele sale pentru perechea de lângă el. Ceea ce puțini înțeleg, în prima perioadă a unei relații, dar toți cei care trec de bariera primilor ani împreună cunosc, este faptul că lucrurile mici sunt cele care fac, cu adevărat, diferența. Dedicându-te pe deplin celui de lângă tine, dovedind grijă și implicare pentru nevoile și bunăstarea acestuia, poți arăta că dragostea ta pentru respectiva persoană este una fără limite temporale sau spațiale. 

Bunătatea este o caracteristică umană pe care tot mai puține persoane o iau în seamă, ea fiind cea care ne definește, însă, ca persoane. Cel mai frumos cadoul pe care îl poți oferi de Ziua Îndrăgostiților nu este un dar strălucitor, grandios, sau extrem de scump. A observa că celui de lângă tine nu-i priește ceva, ascunde o teamă sau o durere anume, ori condiția sa generală impune un mic impuls motivațional; și a căuta, în mod evident, soluții pentru respectivele probleme, valorează mai mult decât oricare alt gest făcut. Iubirea se sărbătorește la orice vârstă, indiferent de moment sau perioadă a anului. Ori de câte ori vrei să îi dovedești persoanei de lângă tine că ea reprezintă totul pentru tine, ia în calcul următoarele sfaturi:

  • Totul se rezumă la a oferi ceva din inimă - Uneori, cele mai mici cuvinte valorează cât un milion de cadouri spectaculoase, dacă sunt spuse la momentul potrivit. Asigură-te că tot ceea ce oferi este din inimă, atunci când simți că este cazul, și nu face gesturi doar din dorința de a empatiza cu cei din jurul tău. Într-un cuplu, atenția este cea care poate menține sau distruge legătura de iubire. Dovedește-i celui de lângă tine că este persoana care contează cel mai mult pentru tine. Atunci când este bolnav, să-i fii întotdeauna alături și să-l ajuți să depășească momentul. Atunci când durerile îi dau târcoale, ajută-l să găsească soluții care să-i permită să se mențină voios și sănătos. Lucrează, alături de perechea ta, la crearea unei armonii, iar fericirea și clipele de bucurie nu vor înceta niciodată să apară.
  • A te îngriji pe tine este tot o formă de iubire - a fi prezent în viața partenerului tău de viață este condiția primordială pentru o relație de lungă durată. Îngrijindu-te și ferindu-te de posibile probleme care v-ar putea pune în pericol armonia, faci deja unul dintre cele mai frumoase cadouri posibile. Dacă atunci când perechea ta suferă, suferi la rândul tău, privește totul din perspectivă inversă și amintește-ți că și partenerul tău va suferi dacă ție nu-ți este bine. Menține un nivel al sănătății cât mai ridicat posibil și oferă-ți ție, înainte de toate, suficientă energie și putere de a depăși, mână-n mână cu cea mai dragă ființă, toate încercările vieții.
  • O viață liniștită este o viață mai fericită - în viață totul se reduce, în cele din urmă, la a fi sau nu sănătos. O sănătate precară este cea care conduce ulterior la o mulțime de neliniști și dureri, atât pentru cel afectat în mod direct, cât și pentru persoanele cele mai apropiate acestuia. În luna dragostei și nu numai, oferă-i celui de lângă tine liniște! Asigură-te că bunăstarea voastră este susținută în permanent, iar acest lucru va înlocui cu succes toate cadourile scumpe făcute la ocazii importante. Zâmbetele și voia bună se mențin prin mici și nenumărate gesturi, de la simpla recomandare a unui supliment alimentar care să susțină starea de sănătate a celui de lângă tine, până la o floare, o ieșire în doi, sau o simplă conversație purtată la ceas de seară, în fața șemineului.