0
Cosul tau este gol!

După cum bine știi, vitaminele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, în special în timpul stadiilor de creștere pe care micuțul tău le experimentează de-a lungul copilăriei. De fapt, cuvântul "vitamina" provine din cuvintele "vita" și "amina", care împreună înseamnă substanțe necesare pentru viață. Majoritatea vitaminelor de care organismul are nevoie sunt generate de organism prin alimente sau soare, cum ar fi vitamina D. Prin urmare, în cazul în care copilul tău are o dietă sănătoasă și echilibrată, bogată în legume, fructe, pește, carne și cerealele, îi vei furniza majoritatea vitaminelor de care are nevoie pentru o creștere corespunzătoare.

Nu există alimente care să conțină în sine cele 13 vitamine de care cel mic are nevoie pentru dezvoltarea lui, deci este important ca dieta să fie una variată. Trebuie avut în vedere că perioada copilăriei este una critică în ceea ce privește dezvoltarea corectă a corpului, motiv pentru care este recomandat să se contribuie la acest proces prin suplimente alimentare pentru copii, mai ales dacă obiceiurile alimentare ale familiei se concentrează pe o serie limitată de alimente. Prin urmare acestea sunt suplimentele esențiale pentru creșterea copiilor:

  • Omega 3 – În timpul copilăriei, creierul continuă să se formeze și să crească, din acest motiv este recomandabil să se consume alimente cu o doza necesară de omega 3. 
  • Calciu – Prezența calciului este mai mult decât esențială în formarea oaselor și a dinților puternici, pentru funcționarea corectă a sistemului nervos și muscular, pentru coagularea sângelui și pentru a activa enzimele care transformă alimentele în energie.
  • Fier – Lipsa de fier produce anemie, simptome cele mai frecvente fiind oboseala și corpul slăbit. Această deficiență este mai gravă decât pare, în special în stadiile de creștere și chiar din timpul sarcinii. Afectează dezvoltarea și funcționarea corectă a creierului, ceea ce poate provoca probleme comportamentale, mai ales atunci când deficiența este severă și de lungă durată. De asemenea, creșterea poate fi încetinită și pot fi observate întârzieri în dezvoltarea fizică a copilului cu deficit de fier. Totodată, trebuie ținut cont de faptul că un aport mult prea mare de fier poate deveni nociv, afectând starea copilului.