0
Cosul tau este gol!

Munca ocupă o mare parte din timpul tău și orice obicei care să-ți stimuleze nivelul de energie este mai mult decât bine venit. Această tendință a vieții sănătoase a influențat și sectorul suplimentelor alimentare, cât mai multe persoane apelând la ajutorul lor pentru a-și susține activitatea zilnică. Totuși, există o linie destul de subțire între susținerea calității vieții și excesul de produse menite să o întrețină. Abuzul de acest gen nu este preferat, nici chiar în cazul produselor alimentare, regulă ce se aplică inclusiv în contextul administrării de suplimente alimentare. Cât este, deci, optim să consumi, când și în care circumstanțe? 

Fără îndoială, un mod eficient prin care corpul nostru poate obține nutrienții necesari, este printr-o alimentație sănătoasă. Cu toate acestea, dieta alimentară se poate transforma într-o metodă dificilă, nenumărate persoane recurgând la suplimentele alimentare, deoarece nu există timp concret pentru a susține o dietă echilibrată, în special dacă lucrezi câte 8-9 ore zilnic, trebuie să ai grijă de casă, de familie, să faci cumpărături, curățenie, și câte și mai câte. Deși consumul suplimentelor poate fi o alternativă bună, este foarte important să o faci într-un mod responsabil, determinând ce suplimente sunt cele mai potrivite pentru organismul tău. Așadar, utilizarea suplimentelor nutritive sau alimentare sunt recomandate în următoarele situații:

  • Când ești bolnav sau chiar în perioada de convalescență, iar organismul tău nu mai are putere;
  • Atunci când nu urmărești o dietă echilibrată sau din contra, aplici pentru o dietă foarte restrictivă;
  • Pentru anumite activități sportive, în vederea susținerii nivelului de energie al corpului;
  • Când se iau anumite medicamente care interferează cu hrănirea, pentru un aport echilibrat.

Monitorizarea unei diete echilibrate este suficientă pentru a oferi corpului tău cele mai multe dintre substanțele nutritive esențiale de care ai nevoie în fiecare zi. Din acest motiv este important ca de fiecare dată când alegi să consumă orice fel de supliment alimentar, acesta să fi luat doar sub indicațiile și controlul medical. Astfel, vei completa chiar și anumite deficite din organism de care nu știai. Așa cum am specificat, se recomandă ca suplimentele nutritive să fie consumate atunci când corpul tău este supra solicitat și lipsit de energie. Prin urmare, dacă treci prin momente de stres, insomnie sau printr-o dietă dezechilibrată este recomandat să recurgi la acest tip de pilule. În acest mod, vei elimina orice simptom al unei deficiențe nutriționale. Nu uita că fără o consultație de specialitate, poți abuza de cantitatea nutrienților și astfel riști să-ți afectezi sănătatea! Discută, deci, cu medicul tău, înainte de a face orice fel de acțiune care implică utilizarea suplimentelor alimentare.