0
Cosul tau este gol!

Nuca de cocos este un fruct tropical delicios care vine cu un pachet de proprietăți și beneficii infinite, precum cele terapeutice și specifice unei vieți sănătoase. Unul dintre cele mai cunoscute produse rezultate din acest fruct este uleiul de cocos, ingredient prezent în rândul cosmeticelor, dar util atât în bucătărie, cât și în rutina de îngrijire a organismului. El este foarte consumat ca aliment de bază în unele țări, cum ar fi Thailanda, Filipine și Malaezia. De asemenea, are o utilizare terapeutică tradițională, prevenind pierderea parului sau pentru a trata arsurile și rănile.

Uleiul 100% natural din nucă de cocos este foarte versatil și servește, după cum ți-ai dat seama, la tot ce ține de îngrijirea corpului, fiind utilizat pentru hidratarea feței, a părului, cât și pentru a pierde în greutate. Datorită versatilității sale și a proprietăților sale, uleiul de cocos este disponibil peste tot prin supermarketuri și magazine tip plafar. Cu toate acestea, el poate fi pregătit inclusiv la domiciliu. 

După cum ți-ai dat seama, uleiul de nucă de cocos este foarte versatil, deci are diferite utilizări și avantaje, printre principalele beneficii numărându-se următoarele:

  • Întărește sistemul imunitar prin prevenirea dezvoltării diferitelor boli;
  • Hidratează pielea și părul
  • Prevenie apariția ridurilor datorită concentrației ridicate de antioxidanți;
  • Ajută la arderea grăsimii abdominale.

Un lucru pe care puțini îl știu este faptul că, în combinație cu magneziu și ceară de albine, cocosul se transformă într-un super-energizant pentru piele, oferindu-i acesteia un aspect mai strălucitor, fermitate și sănătate. Prin amestecarea celor trei ingrediente, rezultă un unt de corp cremos, plin de vitamine, potrivit pentru a fi aplicat pe pielea de pe tot corpul, pentru catifelare și hrănire în profunzime. Sună interesant? Descoperă cum o poți pregăti și tu!

Ingrediente:

  • 2 nuci de cocos mari
  • 3 plicuri granule Magneziu și Complex B
  • 50g ceară de albine pentru uz extern

Pentru a obține minunata cremă, pentru început trebuie să pregătești uleiul. Găurește nucile de cocos și strecoară lichidul astfel încât să rămână limpede, fără bucăți de pulpă. Sparge nucile şi curăță membrana maronie de pe miez, cu mare atenţie. Scoate miezul și taie-l în bucățele, după care mărunțește-l cu ajutorul unui blender, până obții o textură fină, precum nuca măcinată. Adaugă puţină apă peste nuca de cocos măcinată şi amestecă bine cu ajutorul blender-ului. Cu un material din pânză, stoarce amestecul rezultat, până la ultima picătură. Aşează bucata de pânză într-o sită şi toarnă amestecul în sită. După care stoarce cât poți de bine fulgii rămaşi în bucata de pânză, la fel și materialul. Lichidul rezultat se pune la fiert aproximativ o oră, până când la suprafață se va ridica uleiul. Odată obținut acest rezultat, oala cu amestecul respectiv se va lăsa la răcit. După ce lichidul s-a răcit suficient, poţi strecura uleiul tot cu ajutorul unei bucăţi de pânză. Pune bucata de pânză în vas, peste amestec, şi apasă uşor cu degetele, pentru a absorbi uleiul. Stoarce materialul într-un bol sau borcan și repetă pasul pentru a extrage toată cantitatea de ulei. Lasă compoziția să se liniștească, până când se vor aduna bucăți de cocos la fundul recipientului. Tot ce mai trebuie făcut este să strecori uleiul cu grijă și acesta este rezultatul final. Resturile rămase în recipient pot fi folosite la diverse preparate, în locul fulgilor de cocos. 

În cea de-a doua etapă, pune la topit ceara de albine într-un vas, pe baie de aburi, apoi toarnă treptat ulei de cocos. Cantitatea estimativă pentru a obține o cremă consistentă este de 4-5 linguri de ulei, raportat la cantitatea de ceară. Totuși, poți estima ”după ochi”, astfel încât să obții o consistență cât mai potrivită. După ce s-au omogenizat cele două ingrediente, adaugă granulele de magneziu și vitamina B, mai amestecă de câteva ori, apoi dă preparatul la răcit. Poți utiliza crema astfel obținută după duș, pentru hidratarea pielii de pe mâini și picioare, fiind o mască revigorantă și super energizantă, care dă strălucire și oferă vitalitate.