0
Cosul tau este gol!

Tot mai multe persoane ajung să încerce fel de fel de diete-minune, care promit rezultate rapide și care garantează sculptarea siluetei conform cu așteptările. Din păcate, multe dintre aceste episoade de slăbit se soldează cu eșecuri, motivul principal fiind faptul că organismul nu se poate adapta cu ușurință la reducerea bruscă a cantității de alimente consumate zilnic. Secretul unei diete eficiente, care să ofere rezultate conform cu așteptările, devine astfel găsirea unui echilibru alimentar și sprijinirea organismului, în perioada sa de tranziție de la un regim alimentar bogat în tot felul de produse bogate în calorii, la unul mai slab dar mult mai sănătos.

Prin definiție, dieta presupune eliminarea din alimentație a anumitor produse sau cantități de produse, în vederea scăderii aportului caloric zilnic consumat. Scopul este acela de a pierde în greutate, slăbitul devenind una dintre preocupările principale ale societății zilelor noastre. Cu toate acestea, puțini sunt cei care reușesc cu adevărat să obțină rezultatele mult visate, mulți nereușind să depășească cu ușurință faza de tranziție alimentară. Fiind obișnuit cu un anumit stil, cu anumite mese și cu anumite cantități de alimente, organismului tău îi va fi extrem de dificil să se obișnuiască cu o schimbare bruscă și să accepte cu ușurință noul meniu.

Evident, este nevoie de determinare și stăpânire de sine, dar la fel de importante sunt și suplimentele alimentare pe care le incluzi pe lista schimbărilor. Iată cum te pot ajuta suplimentele alimentare să treci cu brio peste perioada de tranziție și să transformi dieta într-un stil de viață nou și sănătos, care să-ți aducă rezultate așa cum îți dorești:

  • Identifică și tratează carențele, atunci când este necesar - există anumite diete care ne privează de la o serie de alimente considerate ”dăunătoare” organismului, spre exemplu regimurile alimentare care exclud complet carnea ori produsele de origine animală, sau sesiunile detox, când se consumă exclusiv preparate lichide din fructe și legume. În astfel de situații, corpul va simți lipsa nutrienților pe care îi primea în mod obișnuit din alimentele care îi sunt interzise acum. Acest lucru va atrage două posibile consecințe - pierderea în greutate prea bruscă, urmată de o revenire la stilul de viață anterior și redobândirea kilogramelor pierdute cu la fel de multă rapiditate; sau renunțarea rapidă la ideea dietei, datorită stărilor de rău pe care schimbarea bruscă și lipsa tuturor nutrienților necesare le aduc. Prin integrarea unor suplimente alimentare care să acopere carențele pe care dieta alimentară nu le asigură, se sporesc șansele implementării noului stil alimentar cu mai mare ușurință. 
  • Bucură-te de stare de bine și mult mai multă energie - deși se presupune că dieta are ca scop principal trecerea de la un stil alimentar nesănătos la un stil complet opus, adevărul este că în perioada de tranziție vom simți rareori o schimbare în bine, ci mai degrabă una în rău. Asta pentru că a exclude toate acele sucuri carbogazoase, dulciuri și preparate bogate caloric, dar care dau senzația de sațietate și energie, atrage după sine pierderea vigorii de altă dată pentru o scurtă perioadă de timp. Ca să faci trecerea mai ușoară și deloc bruscă, optează pentru suplimente alimentare de energie, care să-ți permită să desfășori toate activitățile conform cu programul tău obișnuit, fără a simți vreun moment că există modificări la nivelul alimentației. 
  • Stăpânește cu ușurință dorința de ”abatere de la regulă” - a schimba brusc stilul alimentar o să atragă după sine o mulțime de pofte și o dorință aproape nebună de a te ”abate” de la reguli, de minimum 2-3 ori pe zi. Evident, după ce depășești bariera primelor 14 zile, lucrurile se mai liniștesc, organismul obișnuindu-se cu noile preparate din meniul zilnic. Ce facem însă, în perioada tranzitorie, când corpul cere și nu se poate abține cu prea mare ușurință? ”Alimentezi” zilnic cu vitamine și suplimente care reduc pofta de mâncare și găsești activități care să te țină departe de micile tentații alimentare care ți-ar putea ruina toate eforturile.