0
Cosul tau este gol!

Toamna este anotimpul în care gospodinele lucrează intens la pregătirea de conserve și rezerve pentru sezonul rece. Deși un anotimp de poveste, iarna ne privează de la multe dintre deliciile cu care ne-am obișnuit, pentru că fructele și legumele proaspete, disponibile la discreție în zilele toride ale verii, vor fi din ce în ce mai dificil de găsit pe măsură ce zilele trec. Totodată, oricât de atent pregătite sau gustoase ar fi conservele, ele nu pot înlocui gustul autentic al unui fruct sau al unei legume proaspăt culeasă din grădină. Cum înlocuim cu brio aceste alimente și depășim sezonul rece cu brio? Aplicând o serie de sfaturi pe care și tu trebuie să le iei în considerare, mai ales dacă ești un fan al salatelor și a tuturor celorlalte preparate care au la bază fructe și legume fresh!

Deși nu lipsesc cu desăvârșire de pe tarabe și din magazine, fructele și legumele cumpărate în extra sezon de la magazin nu au nici pe departe gustul autentic de care doar vara ne putem bucura. Deseori tratate cu tot felul de substanțe care să le facă să arate cât mai atractiv din punct de vedere vizual, acestea nu au nici pe departe gustul sau aroma la care ne-am aștepta. Astfel, este de preferat să eviți pe cât posibil consumul lor în sezonul geros. În schimb, te poți bucura de alte minunății ale naturii, după cum urmează:

  • Fructe confiate și congelate sub diverse forme - perioada rece a anului este fără doar și poate momentul în care savurăm cea mai mare cantitate de ceai fierbinte. De nevoie sau de plăcere, ceaiul devine un ingredient esențial al meniului nostru zilnic. Pentru a-i da un gust aparte, poți folosi la prepararea sa diverse fructe confiate sau congelate. Deși prin astfel de proceduri nu se păstrează 100% toată savoarea fructelor tale favorite, este totuși una dintre modalitățile prin care te poți bucura de gustul lor și în timpul iernii. O altă variantă sunt smoothie-urile, pe care le poți prepara cu ușurință din fructe și legume congelate. Simți mai aproape gustul verii, savurând o porție de smoothie viu colorat.
  • Fructe și legume ”rezistente” indiferent de sezon - există o serie de fructe și legume foarte rezistente în sezonul rece, pe care deseori le ignorăm cu desăvârșire. Merele sunt de departe ”vedeta” sezonului la capitolul fructe, fiind urmate îndeaproape de gutui și pere. La capitolul legume, cartofii și, în general, restul rădăcinoaselor, se mențin foarte bine în stare proaspătă, dacă sunt ferite de umezeală și ger. Totodată, există șanse să găsești în piață spanac proaspăt și salată verde, deoarece frunzele de acest gen sunt destul de rezistente la frig, astfel că mulți agricultori le cultivă în sezonul rece. Ridichiile sunt, de asemenea, la mare căutare în perioada geroasă a anului.
  • Pentru toate celelalte există mereu Mesfarma.ro - oricât de multe conserve ai face și oricât de multe legume și fructe ai cumpăra, tot n-o să reușești să acoperi necesarul de vitamine și nutrienți la fel de ușor cum o făceai vara. Pentru asta, Mesfarma.ro este cel mai bun ajutor al tău. Fă-ți rezerve de suplimente alimentare din timp și bucură-te de un sezon rece liniștit, ferit de orice probleme de sănătate!