0
Cosul tau este gol!

2020 a debutat cu o nouă serie de viroze și gripe, astfel că nu e de mirare că virușii pândesc la tot pasul. Dacă organismul nu ți-a fost încă afectat de ei, nu striga ”Victorie!”, căci pericolul pândește în continuare și te-ai putea trezi fără ca măcar să te aștepți, cu o neplăcută răceală. Învață să tratezi din timp și astfel vei ține la distanță microbii!

Deși zăpada a întârziat să-și facă apariția, asta nu înseamnă că frigul nu își face simțită prezența, de la zi la zi fiind tot mai dificil de suportat. Statul în casă nu este o alternativă, pentru că întotdeauna se găsesc lucruri de făcut și în exterior, spre exemplu cumpărături sau altele asemenea. De altfel, corpul are nevoie de aer proaspăt, acum mai mult ca niciodată. Cum facem însă să ne ferim de viroze, atunci când ieșim afară? Aplicând sfaturile următoare!

  • Ia-ți doza de vitamina C în fiecare zi – este bine cunoscut faptul că vitamina C este principalul aliat în lupta cu răceala și gripele. Un consum ridicat de vitamina C este cel mai bun ”scut” pe care i-l poți oferi corpului tău, în sezonul rece. Poți găsi această vitamină în interiorul citricelor, fiind indicat să le consumi crude, cât mai des posibil. Dacă nu reușești să iei doza zilnică necesară exclusiv din portocale sau lămâi, îți recomandăm și suplimentele alimentare cu conținut ridicat de vitamina C. Un real ajutor în lupta cu virozele de sezon.
  • Consumă ceaiuri de 2-3 ori pe zi – dincolo de faptul că hidratează organismul, ceaiurile sunt un bun calmant pentru gâtul uscat sau ușor iritat, un simptom tot mai des întâlnit în perioada iernii. Asigură-te că bei minimum 2-3 căni de ceai pe zi. Avantajul este că poți consuma tot felul de sortimente, de la ceai de plante medicinale sau de fructe, până la ceai negru ori verde. Alege-ți preferatul și fă-ți un obicei din a-l consuma, cel puțin în perioada în care vremea rece își face de cap, reprezentând un real pericol pentru organismul tău.
  • Ia suplimente pentru a te revigora – unul dintre primele semne ale instalării bolii în organism este starea de moleșeală, sau lipsa energiei. Tu poți evita acest lucru prin integrarea în dieta ta a unor suplimente cu efect revigorant, pe bază de plante care oferă energie și vitalitate corpului. Ia-ți doza de energie și fii gata să înfrunți răceala de sezon, pășind în noul an cu un organism mai puternic ca niciodată!