0
Cosul tau este gol!

În ceea ce privește riscul îmbolnăvirilor, situația actuală nu este tocmai îmbucurătoare. Din păcate, recomandarea de a sta în izolare este încă în vigoare, iar pentr siguranța noastră și a celor din jur, este bine să o respectăm îndeaproape.

Într-o perioadă în care riscul de răceală este tot mai mare, am hotărât să-ți vorbim puțin despre imunitate și cum se schimbă ea, de-a lungul celor patru anotimpuri. În termeni medicali, imunitatea este scutul de apărare cu ajutorul căruia organismul se ferește de boli. Ea poate fi de două tipuri - imunitate dobândită la naștere și imunitate obținută pe baza unor factori externi, în acest caz produse care sporesc raza sa de acțiune. Imunitatea dobândită la naștere acționează instant, însă de cele mai multe ori nu este suficient de puternică pentru a învinge virusurile puternice. Tocmai de aceea, este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne consolidăm imunitatea obținută cu ajutorul factorilor externi, astfel încât să creăm în jurul corpului nostru un adevărat scut de apărare, 100% rezistent împotriva oricărui tip de boală.

Cel mai simplu mod în care putem face acest lucru, este respectarea câtorva reguli general valabile, aplicabile indiferent de vârstă:

- Ia suplimente alimentare pentru imunizarea corpului - crește dozele de vitamine, minerale și nutrienți din organism, în special într-o perioadă în care pericolele pândesc la orice colț. Asigură-te că îi oferi corpului substanțele esențiale pentru buna sa dezvoltare și menține în parametrii normal nivelul de fier, iod, zinc și calciu. Le poți lua pe toate din alimentele de bază, care nu trebuie să-ți lipsească din dieta zilnică, sau le poți introduce treptat în alimentație, prin intermediul suplimentelor.

- Stai la distanță de factorii de risc și nu te expune -  respectă minimul de distanță admis și evită contactul fizic cu orice persoană sau obiect, pe cât posibil. Este de datoria fiecăruia dintre noi să prevenim, fiind cea mai bună alternativă la tatamentele de lungă durată, care sunt de evitat. Pentru siguranța ta, dar și a tuturor celor dragi ție, este de preferat să te expui cât mai puțin și să eviți orice formă de îmbolnăvire, fie ea mai slabă sau mai puternică.

- Reține că mișcarea îți pune organismul în funcțiune - dacă sunt constrânși să stea mai mult în case, oamenii consideră asta ca pe o mini-vacanță și, deci, uită să mai facă mișcare. Știai însă cât de folositoare este mișcarea pentru organismul tău? Asigură-te că te menții în formă, că ai o rutină care implică o oarecare activitate fizică, iar sportul și mișcarea nu lipsesc din programul tău.